maanantai 7. tammikuuta 2013

Suklaa-tuorejuustokakku

Yksi lempparireseptini on suklaa-tuorejuustokakku. Tuntuu etten kyllästy tähän koskaan.. ja yleensä tarjoiluiden jälkeen saankin kyselyitä "siitä tosi hyvän suklaakakun reseptistä". Resepti on alunperin Fazer makeiset -kotisivulta ja ensimmäisen kerran, noin 10 vuotta sitten, tehdessäni tätä kakkua ristin sen tiskaajan painajaiseksi, sillä kakun valmistukseen tarvitaan lukuisia kippoja ja kuppeja. Olen tehnyt näitä kakkuja jo niin monia, että olen pystynyt hieman myös muokkailemaan reseptiä. Alla kuitenkin se alkuperäinen, kun eikös jokaisella kokilla ole se oma salaisuus miten ruoasta saa vieläkin maukkaampaa. ;)


Pohja
175 g Domino- tai Digestivekeksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte
4 kpl liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
250 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kpl munankeltuaista
2 kpl munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

  • Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. 
  • Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos vuoan pohjalle.
  • Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä. Rouhi loput 50 g suklaata. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.
  • Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla, esim. mustikoilla. Koristeluun voi käyttää myös esim. nonparelleja tai kermaa pursotettuna.


Vinkki!
  • Jos haluat käyttää liivatejauhetta liivatelehtien sijaan, niin mittaa 1 rkl liivatejauhetta ja ½dl vettä ja seuraa liivatejauhepurkin ohjeita. 
  • Voit halutessasi lisätä täytteeseen 2-4 ruokalusikallista konjakkia tai kahvilikööriä. 
  • Kokeile myös valkoisella Fazer leivontasuklaalla ja mausta halutessasi parilla ruokalusikallisella sitruslikööriä. Huom: Kun valmistat kakun valkoisesta suklaasta, laita kaksinkertainen määrä liivatelehtiä (8 kpl). 


Tammikuussa on taas hyvä syy kakkuilla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti