torstai 28. helmikuuta 2013

Kaamospiknik

Tammikuussa järjestin juhlat, joiden etkot olivat kaamospiknikin muodossa Helsingin Talvipuutarhassa. Kerron seuraavaksi lisää Talvipuutarhasta ja piknikistä.

Helsingin Talvipuutarha

Idea kaamospiknikin järjestämiseen sai alkunsa tammikuusta ja siitä ettei piknik ulkona onnistu. Olisi löydettävä paikka, jossa olisi kesä talvellakin ja juuri sellainen paikka on Talvipuutarha. Talvipuutarha on yleisölle avoin kasvihuone Helsingissä Eläintarhan alueella Töölönlahden pohjoispuolella osoitteessa Hammarskjöldintie 1 B.

Palmuhuone

Talvipuutarhan rakennutti kenraalimajuri Jakob Julius af Lindfors arkkitehti Gustaf Nyströmin suunnitelmien mukaan. Lindfors lahjoitti rakennuksen Suomen puutarhayhdistykselle, joka piti alueella puutarhakoulua. Vuonna 1907 kaupunki osti Talvipuutarhan ja puutarhayhdistyksen muut rakennukset. Näin paikalle syntyi uusi kaupunginpuutarha. Lahjoittajan tahto oli, että kaupunkilaiset saavat tutustua puutarhaan maksutta, eikä pääsymaksua peritä tänäkään päivänä. Talvipuutarhan takana on yleisöltä suljettu Helsingin kaupunginpuutarha, jossa kasvatetaan muun muassa kukkia kaupungin puistoihin. Kesällä Talvipuutarhan edessä kukoistaa pengerretty ruusutarha.

Kaktushuone

Lasinen rakennus on kolmiosainen: palmuhuone, kaktushuone ja länsisiipi. Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Kasvillisuus on valittu kasvimaantieteellisin perustein, jossa on huomioitu Välimeren ilmaston alueen kasvillisuus, sekä maailman kuivakkoalueet. Lisäksi kasvivalintoihin on vaikuttanut esteettisyys ja historiallinen kiinnostavuus. Itse pidin erityisesti kaktushuoneesta ja toivoisin joskus ehtiväni paikalle, kun kaktukset kukkivat. Koko Talvipuutarhan ihana valoisuus ja vehreys ihastuttivat minua myös.
 
Länsisiipi

Puutarhan läntinen siipi on seurustelupaikka, josta löytyy pöytiä ja tuoleja. Me löysimme myös oman sopin, jonne mahduimme sopivasti levittämään piknikeväät. Tarjolla oli coctailtikuin syötävää pientä naposteltavaa: kurkku- ja juustokuutioita, lihapyöryköitä, viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja ja suklaata. Kotimaiset mansikat jäivät puuttumaan.. No, ehkä sitten heinäkuussa. ;)

Ei muuta kuin eväsrasiat auki ja nauttimaan.

Aika kului leppoisasti yhdessä puutarhassa kierrellessä ja kasveja ihastellessa ja tutkiessa. Minulle käynti Talvipuutarhassa oli ensimmäinen, mutta aion sinne vielä palata, toivottavasti useamman kerran. 

Talvipuutarhassa on myös allas jossa ui karppeja.

Voin suositella Talvipuutarhaa käyntikohteena ja tietenkin kannattaa ottaa ystävät ja piknikeväät mukaan! Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia hetki vihreyttä keskellä pimeää talvea. 

2 kommenttia:

  1. Pst! Mulla on haaste sulle mun blogissa. :) http://aada1234.blogspot.fi/2013/03/haastetta-pukkaa.html

    VastaaPoista