tiistai 18. kesäkuuta 2013

Muuttohaaveita

Olen asunut nykysessä kodisssani pian kuusi vuotta. Se on pitkä aika varsinkin, kun alunperin muutin tänne enintään vuodeksi. Opinnot on saatettu päätökseen ja tänä vuonna olisi haaveissa muutto takaisin vanhaan kotikaupunkiin ja isompaan asuntoon. Etenkin lisätila tuntuisi mahdollisuudelta kaikkien näiden 17m2 vietettyjen vuosien jälkeen.

Olen viime viikkoina uppoutunut asunto- ja muuttohaaveisiini toden teolla..


Oma pyykinpesukone
Tuntuisi todella luksukselta saada pestyä pyykkejä ilman täysiä pyykkitupia ja pyykkien kuljetusta rappujen välillä. Nykyiseen asuntooni pyykinpesukone ei ole mahtunut. Omasta pyykinpesukoneesta olen haaveillut jo useamman vuoden.. 

Oma parveke
Miten ihanalta tuntuisi mennä syömään aamupalaa omalle parvekkeelle. Parvekkeella voisi myös kasvattaa ihan uudenlaisia kasveja, mitkä eivät ole olleet mahdollisia pienen pienessä parvekkeettomassa yksiössäni.

Keittiön pöytä
Omistan neljän hengen keittiönpöydän enkä malta odottaa, että saan sen takaisin käyttööni. Nykyiseen asuntooni se ei ole mahtunut vaan pöydän virkaa on toimittanut kokoontaittuva pikku pöytä, joka on kasattu keskelle asuntoa tarpeen tullen (=vieraita kylässä).

Lisätila keittiössä
Nykyinen keittiöni on todella pieni ja ahdas ja pursuaa tavaraa. Haaveilen isommasta keittiöstä, jonne mahtuisi tavarat siististi ja kauniisti kaappeihin ja esille. Tärkeää myös olisi, että keittiössä viihtyisi ja olisi mukavaa olla.

Vaatehuone ja/tai paljon kaappeja
Säilytystilaa minulla on ollut vain muutaman kaapin verran, joten olisi hyvin toivottavaa jos muuton jälkeen säilytystila kasvaisi. Olisi ihanaa kaivaa tavaroita väljistä kaapeista (vaikka väljyys todennäköisesti olisi väliaikaista). Odotan jo kuinka saisin järjestellä kengät säästämiini kenkälaatikoihin ja vaatteet kauniisti hyllyihin ja henkareihin.

Kaksi huonetta
Tällä hetkellä minulla on samassa tilassa keittiö, makuuhuone, olohuone ja oleskelutila ja mikäs sen ihanampaa, jos toiminnot olisivat hieman eriytetyt.

Kirjahylly
Haaveilen kirjahyllystä mihin mahtuisi niin kirjat, dvd:t ja valokuvakehykset. Ikean Expedit voisi olla yksi vaihtoehdoista! Tällä hetkellä osa kirjoistani on säilytyksessä vanhemmillani.. ja nykyinen parvisängyn alla oleva kiinteä kirjahylly ei tule mukaani muutossa.

Sänky
Tällä hetkellä nukun 75cm leveällä patjalla parvisängyssä ja kieltämättä isompi sänky houkuttaisi. Ainakin pehmolelut mahtuisivat sinne paremmin. :) Jos jollain on kokemuksia Futon patjoista niin kuulisin niistä mielelläni!

Orchidea
Kumpa uuden asunnon ikkunat olisivat suotuisasti niin, että Orchidea viihtyisi ja kukoistaisi.

Oma autopaikka
Olen nyt yli vuoden pysäköinyt autoa kadunvarsille asukaspysäköintitunnuksella ja kieltämättä oma varattu ja tasaisella maalla oleva parkkipaikka tuntuisi hyvin luksukselta.

Kiva asuinalue
Ei ihan keskustassa, mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Vihreys ja vesi lähellä, rauhallisuus.

--

Nämä ovat haaveita, mutta loppuen lopuksi tyydyn vähään - onneksi aina saa haaveilla! Todennäköisesti suurin osa huonekaluista tulee olemaan vanhoja ja käytettyjä, mutta ne kelpaavat minulle hyvin. Patja taitaa olla ainoa välttämättömyys mikä pitää ostaa uutena.

Toivoisin löytäväni kivan kodin missä viihtyisin pitkään.

Kuvat: 
www.google.fi
weheartit.com
omat arkistot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti