tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pihlajasaari

Viime viikolla kauniin aurinkoisena päivänä matkustin ystäväni kanssa rannalle Pihlajasaareen. Käynti siellä oli minulle ensimmäinen, mutta toivottavasti ei viimeinen, sillä tykkäsin paikasta tosi paljon!


Matka alkoi Helsingin etelärannalla aivan ravintola Carusellin läheisyydessä sijaitsevasta Merisatamasta. Lautta Pihlajasaareen liikennöi tunnin välein, tosin aurinkoisina päivinä myös puolen tunnin välein. Edes takaisin matka kustantaa yhteensä 5,50e ja matka kestää noin 10 minuuttia. Mikäs sen mukavempaa kuin istua kannella raikkaassa tuulessa ja katsella merta! :)


Pihlajasaari on entinen huvilasaari, joka on nykyisin helsinkiläisten monipuolinen ulkoilualue. Sen luonto koostuu kallioista, metsiköistä, lehtomaista sekä kallio- ja hiekkarannoista. Monipuolinen luonto, hyvä sijainti ja toimivat palvelut ovat tehneet Pihlajasaaresta helsinkiläisten suosituimman ulkoilusaaren. Auringonpalvojia houkuttelevat erityisesti Pihlajasaaren hiekkarannat. Useat saaren rakennuksista ovat suojelukohteita.


Me rantailimme aluksi hiekalla. Hiekkarantaa Pihlajasaaressa riittää.. ja hiekka on ihanan hienoa. Myöhemmin saarta kiertäessämme päädyimme makoilemaan myös aurinkoisella kalliolle. Samalla näimme Helsingissä pyörähtäneet loistoristeilijät ja lukuisia purjelaivoja. Pihlajasaaressa on myös teltta-alue, ravintola ja kahvila. Meillä oli kuitenkin omat eväät mukana, jotka sisälsivät tällä kertaa lähinnä herkkuja.

 

Useampi tunti kului rannoilla.. ja vielä lauttaa odotellessa päätin pulahtaa uimaan. Ranta oli melko matala, mutta hiekasta sileä. Vesi tottakai oli lämmintä! :)


Suosittelen ehdottomasti Pihlajasaarta! Kaunis pikkusaari ihan Helsingin lähellä. 
Hienoa hiekkaa, kauniita kallioita, ihana meri..

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta ja kuulostaa vielä ihanemmalle! Ties vaikka tekisin vielä tämän kesän aikana Pihlajasaareen visiitin. Hm. :)

    VastaaPoista