sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lokakuinen loma Teneriffalla

Lähdimme 3.10.2014 poikaystäväni kanssa lomalle Teneriffalle. Herätys oli yöllä yhdeltä ja voin sanoa, että väsytti, vaikka mielessä oli myös ihanaa jännitystä. Mikäs siinä melko tyhjällä tiellä ajellessa lentokentälle. Ehdimme ajoissa koneeseen ja matka sai alkaa.
 
Teneriffan päässä meitä tervehti aurinko ja lämpö. Olin todella väsynyt lyhyen yön ja pitkän matkan jälkeen ja ei tuntunut kovin mukavalta, kun hotellista ilmoitettiin, että huoneemme ei ollut vielä valmis. Onneksi hotellilta järjestyi ilmaista juotavaa ja syötävää parin tunnin odottelun ajaksi. Lopulta kaikki meni hyvin: saimme huoneemme, pääsimme päiväunille ja uimaan. Loma sai kunnolla alkaa.


Hotellimme, Jardines De Nivaria, oli aivan ihana! Taktiikkamme oli matkustaa alkukaudesta, jolloin hotellin hinta oli kohtuullinen, verrattuna sesonkiin, joka alkoi heti lähdettyämme. Laskimme, että sesongilla olisimme saaneet viikoksi huoneen kolmen tähden hotellista samalla hinnalla.. eli ei tarvinnut kovin kauaa miettiä koska ja mihin matkustamme. Alkusesongista oli se hyvä puoli myös, että oli hieman rauhallisempaa hotellissa sekä lomakohteessa.


Hotellimme sijaitsi siis Costa Adejessa, Playa del las Americasin vierellä.. eli Teneriffan eteläpuolella. Merenranta oli ihan hotellimme alapuolella. Hotellilla oli viileämpi ja lämpimämpi uima-allas sekä poreallas ja pieni lastenallas. Uimavalvoja oli päivisin paikalla sekä allaspyyhkeitä sai kaksin kappalein pyyhekorttia vastaan. Oli siis varsin miellyttävää altailla aina kuivien pyyhkeiden kanssa

Hotellilla oli iltaohjelmaa mm. pianisti, tanssi- ja musiikkiesityksiä. Myös kuntosali löytyi ja siellä muutaman kerran kävimme. Pelasimme hotellilla myös pingistä. Biljardipöytä, tenniskentät sekä pieni golfirata olisi myös löytynyt, mutta niitä emme kokeilleet.

Aamiaiset kuuluivat hotellin hintaan ja oli ihanaa herätä valmiiksi katetun pöydän äärelle. Aamiainen oli aika täydellinen: kuohuviiniä ja vastapuristettuja mehuja, juustobuffettia, leipiä, jugurtteja, hedelmiä, erilaisia lämpimiä ruokia mm. kokki paistoi munakkaita itse valitsemilla täytteillä yms. Yritin olla jumittumatta ekan päivän herkkuihin vaan joka päivä maistelin jotain uutta ja löysin uusia lemppareita.


Hotelli tarjosi iltaisin myös buffettia, jonka yhtenä iltana nautimme. Oli sekin todella mietitty ja hyvä. Erityiskiitos ihanille jälkiruoille mm. jätskibuffetille. Hotellilla oli myös muutama muu ravintola, joihin oli pöytävaraus. Niitä emme kuitenkaan kokeilleet vaan normaalisti nautimme ruoat eri ravintoloissa. Suosikkimme oli Martini, Carlos sekä Tony's Roma's. Kahden ensimmäiseksi mainitun poikaystäväni oli pongannut ennen matkaa Tripadvisorista ja onneksemme pääsimme niihin syömään, vaikka meillä ei ollut pöytävarauksia (todellakin olivat suosittuja paikkoja!).


Teimme retket Puerto de la Cruzissa sijaitsevaan Loro Parque papukaijapuistoon sekä Teide tulivuorelle. Molemmissa olen käynyt ennenkin nuorempana, mutta muistin virkistys reissut ei tehnyt huonoa. Loro Parque on vieläpä niin upea! Uutuutena oli miekkavalasesitys, joka oli huikean hieno. Lisäksi näimme merileijona- ja delfiiniesitykset ja monenmoisia eläimiä. Teidellä olimme opastetulla retkellä.


Viikko kului meressä ja altaassa uidessa, rannalla ja aurinkotuoleissa löhöillessä, kierrellessä, vähän shoppaillessa jne. Kokonaisuutena viikko sujui nopeaan, vaikka myös ihan sopivasti. Nautin auringosta ja merestä.. ja siitä arjesta poikkeavasta hemmottelusta mm. aamiaisen kattoi joku muu ja sängynkin sai valmiiksi pedattuna. Oli ihanaa pukea heti aamusta päälleen mekko ja sandaalit sekä vähintään kerran päivässä pulahtaa uimaan. Ei tarvinnut huolehtia kellosta ja päivistä sen kummemmin ja sai hetkeksi keskittyä ainoastaan olemiseeen. Rantalomat tekevät välillä nii-iin hyvää! Suosittelen kokeilemaan. :) Minun edellisestä rantalomasta ulkomailla oli päässyt kulumaan melkein 10 vuotta, mutta nyt päätin, että seuraava todellakin on nopeammin!


Perjantaina 10.10.2014 lensimme takaisin Suomeen. Ennalta mietin miten jaksaisin istua koneessa yli kuuden tunnin lentomatkan. Hyvin jaksoin! Tekemisenä puuhailin musiikin kuuntelua, Skip-bo -pelejä, tietokoneen näpertämistä ja jutustelua poikaystävän kanssa. Toki oma ohjelmanumeronsa oli ruokailu niillä pikku-pikku aterimilla pikku-pikku boxeista. Heh, ne on aina yhtä söpöjä. :D Menomatkalla yritin myös torkkua, mutta uni ei sen isommin tullut.


Suomessa ruska on puhjennut kunnolla ja ilma on tutun harmaa.. Hieman ikävöin takaisin Teneriffalle, mutta ehkä sekin vielä helpottuu. Ensi vuoden lomat ovat jo haaveissa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti